Job DetailsRefer Job: Send to a Friend
 • Share this on Facebook
 • Share this on LinkedIn

Add Add to Saved Jobs

Back

Data warehouse architect - req3194

Proximus is the leading telecommunications company in Belgium and a market leader in a number of areas, including fixed-line telephony services, mobile communications services and broadband data and Internet services.

Task Description

In een voortdurend evoluerende en uitdagende omgeving biedt Proximus nieuwe grote opportuniteiten en is op zoek naar een Data Warehouse Architect om het DAX-team (Data, Analytics en AI, Experience) te versterken.

Wie zijn we?

De missie van ons team is het leveren van datawarehouse en data lake oplossingen voor onze interne en externe klanten. De belangrijkste technologie├źn die we gebruiken zijn Teradata, Informatica, AB Initio, Hadoop en zijn ecosysteem, Splunk, Microstrategy, PowerBI, Python en open source ML bibliotheken. 

Je rol:

Als datawarehouse architect ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen van datawarehouse oplossingen die ons bedrijf ondersteunen in zijn business intelligence en geavanceerde analytics behoeften.

Je gaat uit van de eisen van de klant om een oplossingsblauwdruk voor de architectuur te ontwikkelen en tijdens de projectimplementatie zorg je ervoor dat de oplossing voldoet aan de eisen en de architectuur. 

Naast de klantgedreven projecten, ontwerp je ook de architecturale roadmap om te kunnen omgaan met technische evoluties en transformatieprogramma's.

Je hebt een goede kennis van de technologie├źn, frameworks, tools en leveranciers op de markt en je neemt een leidende rol in de technologische keuzes.

Je wordt mogelijk betrokken bij RFP-processen voor de selectie van nieuwe producten.

Je wordt ook betrokken bij de coaching van mensen die evolueren naar datawarehouse architect of analist.

Your Profile

 • Je bent een IT-professional met minimaal 7 jaar ervaring als functioneel analist of architect met bewezen ervaring in datamodellering, business intelligence, traditionele RDBMS datawarehouses, data lakes, ETL tools, Micro Services.
 • Ervaring met Machine Learning oplossingen is een voordeel.
 • Kennis van de telecommunicatieomgeving (bijv. eTOM/SID) is een voordeel.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Engels, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Kennis van het Nederlands en/of Frans is een pluspunt.
 • Je bent een goede onderhandelaar. 
 • We Offer

  A professional and stimulating working environment in the telecommunications sector. Various career opportunities within the Proximus Group on a national and international level, high-quality training and a rich and acknowledged expertise. We also offer you an attractive remuneration with many fringe benefits.